כיצד בוחרים חברת בדק מתאימה עבורכם

עשרות חברות פועלות כיום בתחום של בקרת מבנים ובדק בית, חלקן מפתות אתכם על ידי הבטחות שווא לפיצויים גבוהים. שי בר נותן כללים חשובים לבחירת אותן חברות, שכן כידוע אין חברות בקרה לחברות בקרת המבנים..

עם העלאת המודעות בציבור לנושא ליקויי הבניה וזכויות רוכשי הדירות, כך עלתה גם כמות החברות העוסקות בתחום ולצערנו חלקן קצת מעכירות ומקלקלות את שמו. בהרבה מקרים עם כניסתכם למשכנכם החדש, תקבלו הצעה מחברה לליקויי בניה להשתמש בשרותיה לצורך תביעת הקבלן כשהם מבטיחות לכם פיצויים שמנים.

חברות שמציעות לכם את שרותיהן על סמך אחוזים מהפיצוי העתידי, נוגדות את האתיקה של אגודת המהנדסים ואף יכולות לפגוע בזכויותיכם בעתיד. על כן יש לבחור החברה בקפידה, לבדוק את ניסיונה ואת טיב אנשי המקצוע לה(מהנדסים,שמאים).

רק מהנדס רשום ובעל רישיון

 חשוב לוודא שהמהנדס שבודק את הדירה רשום ברשם המהנדסים ובעל רישיון תקף. כמו כן חשוב לוודא שהמהנדס בעל ניסיון רב בליקויי בניה ואמות מידותיו תואמות את התקנים ואת מידות החוק.

אל תתפתו לדוחות "מנופחים" עם סכומים מופרכים, דבר שיציג אתכם כסחטנים ולא דוברי אמת ויביא לגרירת התיק לשנים רבות בבתי המשפט.

עם הפנים קדימה

סיבה נוספת לחשיבות ביצוע ביקורת ע"י מהנדס מומחה היא הסתכלות העתידית. אם תרצו ביום מן הימים למכור את הדירה חשוב שתדעו שיכול להיות שהרוכש הפוטנציאלי יבצע ביקורת כזו לדירה וגם הערכת שמאי מקרקעין ואתם עלולים למצוא עצמכם מקבלים הערכה עם ירידת ערך לדירה בשל אי התאמות ואו ליקויים שיש בדירה.

ביקורת מוקדמת תקנה לכם תמונה ברורה על מצב דירתכם ותאפשר לכם לדרוש, באם תימצא כזו,את ירידת הערך מהקבלן המוכר.





מדריך למוכרי דירה

מדריך לרוכשי דירה

חוק המכר דירות

בחירת חברה לביקורת מבנים

אי התאמה בגודל דירה

ליקוי בדלת הממ"ד

עמודים בדירה שווים פיצוי