מתוך "לרכוש דירה בלי להיפגע" - המדריך השלם לרוכשי דירות בישראל
כיצד לקרוא את הפרסומות והבטחות מוכרי הדירות
כאשר אתם נחשפים לפרסומות או עומדים מול אנשי מכירות - יש להתייחס לדברים בחשדנות. כלל זה תקף לכל קנייה, ועל אחת כמה וכמה לרכישה בסכום גבוה כמו דירה או בית. ריכזנו את העיקריות שלהן כאן עבורכם, מתוך הפרק המלא במדריך לרכוש דירה בלי להיפגע.
לשמוע, אבל לבדוק לבד
בתי המשפט כבר פסקו פיצויים לרוכשים שגילו שהגינה שהובטחה להם מול הבית הפכה לקניון. אבל, הדרך הטובה ביותר היא לגלות את המוקשים מראש ולא להתמודד עמם אחר כך. הדרך לבדוק זאת היא לפנות למשרדי הוועדה המקומית בעירייה. הפקיד יספק לכם מידע על המתוכנן להיבנות במגרש הסמוך ובאזור.
סטנדארט מובטח
יש לבדוק היטב גם את סטנדרט הבנייה. במודעות ובחוברות הפרסום המהודרות כמעט תמיד יצוין כי מדובר בדירות פאר. ואולם, פעמים רבות התברר כי קיים פער ניכר בין האופן שבו הרוכשים והקבלן מבינים את המונח. כדי להימנע מעוגמת הנפש, יש להתעקש שבמפרט בחוזה יופיעו כל הפרטים, גם הקטנים שבהם.
הפשרה: הבטחה בערבון מוגבל
תחום נוסף שבו יש להתייחס בזהירות להבטחות של מודעות פרסום ואנשי מכירות הוא מגרשים חקלאיים. על פי המפרסמים, מגרשים אלה עומדים תמיד רגע לפני הפשרה מקרקע חקלאית לבנייה למגורים. ואולם לפני שאתם ממהרים לרכוש את הקרקע, שעל פי ההבטחות תיתן לכם תשואה של עשרות ומאות אחוזים - כדאי לבחון את הטענה הבאה: אם אכן ההפשרה תגיע בתוך שנה ואפשר יהיה למכור את המגרש בחצי מיליון שקלים, מדוע מוכן המוכר להסתפק ב-200 או 300 אלף שקלים בלבד?
בדיקה אמיתית של התשואה
הפרסומים המסוכנים ביותר הם אלה המציעים דירות להשקעה, בעיקר בחו"ל. בתחום זה התגלו מקרים רבים של אמת חלקית ושל מעשי הונאה, הפוגעים בתדמיתם של היזמים שאמינותם גבוהה יותר. במודעות המציעות למכירה נכסים - בחו"ל ובישראל - נטען בדרך כלל כי הנכס נמצא במקום מרכזי. ואולם, לעתים מתברר כי לא מדובר במרכז ממש. לעיתים יש מקרים של הונאה ממש (כמה מהמקרים מפורטים במדריך)